بررسی نقش سیستم های پشتیبان تصمیم گیری بالینی در پزشکی
مقدمه
در این تحقیق سعی شده است بطور اجمالی مقدمه ای در خصوص سیستم های پشتیبان تصیمیم در پزشکی و مفاهیم بنیادی آن ارائه گردد. پس از ارئه تعریف های کلی CDSS و تاریخچه کوتاه ، دلایل استفاده از اینگونه سیستم ها در سیستم بهداشت و درمان و زمینه های کاربردی آن عنوان می گردد . سپس دسته بندی وانواع CDSS ها از جهات مختلف معرفی و به تأثیر کاربرد سیستم های پشتیبان ازتصمیم گیری در نظام مراقبت سلامت می پردازیم .
نقش سیستم پشتیبان در پزشکیClinical Decision Support System (CDSS )
تعریف سیستم پشتیبان تصمیم گیری درپزشکی و تاریخچه آن نرمافزارهای کامپیوتری که برای کمک به تشخیصهای بالینی طراحی و ساخته شدهاند. این سیستمها با استفاده از اطلاعات و دانش پزشکی به تشخیص عارضههای گوناگون و تجویز توصیههای پزشکی برای بیماران اقدام مینمایند.
به عبارت دیگرنقش سیستم پشتیبان در پزشکی (تصمیم یار)بالینی برنامه های رایانه ای تعاملی می باشند که به منظور یاری رساندن در تصمیم گیری به پزشکان و سایر متخصصین بهداشتی طراحی شده اند.به عبارتی این سیستمها ، منابع انسانی ( آگاهیهای فردی ) را با قابلیتهای کامپیوتری ترکیب می کنند تا باعث ارتقا کیفیت تصمیم گیری شوند .هدف اصلی سیستم های پشتیبانی تصمیم گیری در واقع یاری رساندن به پزشکان در حین مراقبت(Point of care)می باشد،بدین معنا که یک پزشک می تواند با این سیستم تعامل داشته باشد و درتحلیل داده های بیمار، تشخیص دهی و سایر فعالیت های بالینی ازسیستم کمک بگیرد.
تاریخچه سیستمهای پشتیبان تصمیم گیری در پزشکی در حقیقت تاریخچه همکاریهای متقابل پزشکان و ریاضیدانان میباشد. به مجرد پیدایش کامپیوترهای الکترونیکی در سالهای 1950-1960 میلادی، نخستین سیستمهای پشتیبان تصمیم گیری در پزشکی با اهداف گوناگون بهداشتی پا به عرصه وجود نهادند. در سال 1961 میلادی نیز Warner و همکارانش یکی از نخستین سیستمهای پشتیبان تصمیم گیری در پزشکی را که بر اساس قوانین بیس به کار میپرداخت، طراحی و راه اندازی نمودند؛ البته نخستین سیستم واقعی پشتیبان تصمیم گیری در پزشکی که بر اساس قوانین بیس طراحی شده بود و در عمل نیز در بسیاری از پایگاههای بهداشتی به کار گرفته شد، سیستمی بود که توسط de Dombal برای تشخیص دردهای حاد شکمی ارایه شد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.