مقالات

آموزش پخت سبزی پلو با ماهی

آموزش پخت سبزی پلو با ماهی

آموزش کامل پخت سبزی پلو با ماهی به صورت مرحله به مرحله

آموزش پخت سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در شب عید نوروز و دیگر مناسبت ها سرو می شود. این غذا از دو بخش سبزی پلو و ماهی تشکیل شده است که هر کدام طرز تهیه خاص خود را دارند.

تاریخچه:

خوردن سبزی پلو با ماهی در شب عید نوروز به دوران باستان باز می گردد. در آن زمان، ایرانیان معتقد بودند که سبزی نماد زایش و برکت است و ماهی نماد زندگی و شادابی. آنها با خوردن این غذا در آغاز سال نو، آرزوی سلامتی و خوشبختی برای خود و خانواده شان می کردند.

معنی و فلسفه:

  • سبزی پلو:
    • سبزی های مختلفی در سبزی پلو استفاده می شود که هر کدام معنی و فلسفه خاص خود را دارند.
      • شوید: نماد سلامتی و طول عمر
      • جعفری: نماد پاکی و خوشبختی
      • تره: نماد برکت و فراوانی
      • گشنیز: نماد رزق و روزی
      • شنبلیله: نماد قدرت و توانایی
  • ماهی:
    • ماهی نماد زندگی و شادابی است.
    • در فرهنگ ایرانی، ماهی به عنوان موجودی مقدس شناخته می شود که از آب بیرون آمده و به انسان ها غذا می دهد.

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در شب عید نوروز و دیگر مناسبت ها سرو می شود. این غذا از دو بخش سبزی پلو و ماهی تشکیل شده است که هر کدام طرز تهیه خاص خود را دارند.

مواد لازم برای سبزی پلو:

  • برنج: 3 پیمانه

 

  • شوید: 250 گرم

 

  • جعفری: 150 گرم

 

  • تره: 100 گرم

 

  • گشنیز: 100 گرم

 

  • شنبلیله: 30 گرم

 

  • سیر تازه: 1 عدد

 

  • نمک: به مقدار لازم

 

  • فلفل سیاه: به مقدار لازم

 

  • زردچوبه: به مقدار لازم

 

  • روغن: به مقدار لازم

مواد لازم برای ماهی:

  • ماهی قزل آلا: 1 عدد
  • پیاز: 1 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • آبلیمو: 1/4 پیمانه
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • آرد: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه سبزی پلو:

  1. برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید.
  2. سبزی ها را پاک کنید و بشویید. سپس آنها را ریز خرد کنید.
  3. سیر تازه را رنده کنید.
  4. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
  5. سیر رنده شده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
  6. سبزی های خرد شده را به سیر اضافه کنید و تفت دهید تا سبزی ها نرم شوند.
  7. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به سبزی ها اضافه کنید و تفت دهید.
  8. برنج را آبکش کنید و به سبزی ها اضافه کنید.
  9. برنج و سبزی را مخلوط کنید تا به طور یکسان تفت بخورند.
  10. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به برنج دم بدهید.

طرز تهیه ماهی:

  1. ماهی را پاک کنید و بشویید.
  2. پیاز را رنده کنید و سیر را له کنید.
  3. در یک کاسه پیاز رنده شده، سیر له شده، آبلیمو، زعفران دم کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را مخلوط کنید.
  4. ماهی را در مخلوط پیاز و ادویه ها قرار دهید و به مدت 30 دقیقه در یخچال marinate کنید.
  5. آرد را در یک بشقاب بریزید.
  6. ماهی را از یخچال خارج کنید و در آرد بغلتانید.
  7. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
  8. ماهی را در تابه قرار دهید و هر دو طرف آن را سرخ کنید.

سرو غذا:

سبزی پلو را در دیس بریزید و ماهی را روی آن قرار دهید. می توانید از سبزی های تازه، لیمو ترش و زعفران دم کرده برای تزیین غذا استفاده کنید.

نکات:

  • برای اینکه سبزی پلو شما خوشمزه تر شود، می توانید از شوید تازه بیشتر استفاده کنید.
  • می توانید از زعفران دم کرده برای طعم و رنگ بهتر سبزی پلو استفاده کنید.
  • برای اینکه ماهی شما تردتر شود، می توانید آن را در آرد سوخاری بغلتانید و سپس سرخ کنید.
  • می توانید از انواع مختلف ماهی مانند ماهی سفید، ماهی سالمون و ماهی کپور برای پخت این غذا استفاده کنید.

امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید و بتوانید یک سبزی پلو با ماهی خوشمزه برای خانواده خود تهیه کنید.

0 0 رای
لطفا امتیاز دهید!
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها