چگونه یک رزومه خوب بنویسیم
یک رزومه خوب ممکن است به راحتی بتواند نظر یک استاد را جلب و راه را برای ادامه تحصیل شما باز کند. حتما برای نوشتن رزومه به چند مورد از رزومه های قبلی دوستان موفق خود نگاه کنید. رزومه باید شامل بخش های زیر باشد :
اطلاعات فردی
شامل اسم، آدرس، شماره تلفن، ایمیل، آدرس وب سایت (اختیاری). گذاشتن عکس در رزومه به هیچ عنوان توصیه نمیشود و کاری غیرحرفهای تلقی میشود.
بخش تحصیلی
در این بخش دانشگاه و مدرکی که از دانشگاه با سال و کلیه اطلاعات به همراه معدل باید ذکر شود.
علاقه های علمی
این بخش نیز مهم است سعی کنید خیلی جزئی و خیلی کلی ننویسید. دانشجویان لیسانس سعی می کنند این بخش را با توجه به علاقه اساتید مختلف تغییر دهند. مثلا ترتیب آنها را جابه جا می نمایند.
مقالات علمی
اگر مقاله ای علمی در مجله چاپ یا حتی ثبت نام نموده اید بنویسید. در این بخش به هیچ وجه مبالغه نکنید.
سوابق کاری
در این بخش نیز سوابق کاری خود را بیاورید.
در این بخش کلیه کارهای خوبی که در دوره کارشناسی، ارشد انجام داده اید، بیاورید. این بخش برای دانشجویانی که مقالات عملی ندارند بسیار مهم می باشد. سعی کنید که به صورت خلاصه کارهایی را که انجام داده اید یا در حال انجام آن می باشید یا حداقل توان انجام آنرا دارید بیاورید.
زبان
نمرات امتحانات بین المللی زبان را بیاورید. اگر در زبانهای دیگر نیز تبحر دارید در اینجا بیاورید.
مهارت های کامپیوتری
در این بخش نیز سعی کنید مبالغه ننمایید و فقط نرم افزارهایی که مسلط هستید بیاورید و اگر با نرم افزاری آشنا هستید نیز حتما آشنایی با آن ذکر شود.
سرگرمی (اختیاری )
هر سرگرمی که دارید بیاورید، اهمیتی ندارد که در چه زمینه ای باشد.
نام سه نفر از اساتیدی که شما را تایید می نمایند و یا به شما توصیه نامه می دهند (اختیاری)
حتما آدرس ایمیل را بنویسید تلفن و آدرس و مرتبه دانشگاهی نیز بد نیست
نکته: سعی کنید که رزومهی شما بیشتر از دو صفحه نباشد. در صورتی که حجم اطلاعاتی که در رزومه شما قرار دارد بیش از دو صفحه است، سعی کنید آنها را خلاصه نمایید و بعضی از اطلاعات غیرضروری را حذف کنید.